Esti mai mult decat mintea ta

De fapt, ce inseamna sa iti cunosti misiunea personala? Sa iti cunosti Dharma? Inseamna sa fii echilibrat.
Inseamna sa fii echilibrat intre minte, inima si instincte. Adica sa fii echilibrat intre minte, corp si spirit.
Si la ce ar ajuta acest lucru? La cel mai important lucru pentru tine. La echilibrul tau, la trairea unei vieti fericite, pentru ca menirea oamenilor este sa fie fericiti. Si nu e alta, daca te mai intrebi…
Problema este ca mintea ta a inceput sa puna stapanire pe toate deciziile tale, bune sau rele. Din pacate. Mintea sta foarte prost la capitolul asta. Ia decizii, dar nu stie daca sunt bune sau rele. Per total, sunt mai multe rele. Poti sa inveti pe drum, dar implica foarte multa suferinta… Cum stiu asta? Uita-te in jurul tau sa vezi cati oameni fericiti si cati oameni nefericiti sunt…

Remarcam impreuna cu un prieten de curand ca multe lucruri “se intampla” (a se citi se grupeaza) in triade, gen minte-corp-spirit, putere-iubire-lumina, pamant-luna-soare, proton-neutron-electron, tu-familie-profesie, etc… In privinta mintii, observam o accentuare a importantei in ultimii zeci de ani. De ce? Pai pentru ca societatea te-a dus in directia asta. “Tu poti sa o faci…”/ “Vointa ta si a mintii tale…”/sunt sloganuri care te fac sa crezi ca prin vointa ta ai reusit. Dar oare scopul pentru care ai reusit un succes personal era corect? Era ceva ce iti doreai tu sau altcineva? Sau chiar societatea in ansamblul ei a dorit asta pentru tine, ca daca te uiti la televizor de un milion de ori la reclama cu familia fericita band Coca-Cola…

Mintea este perfecta la multe lucruri, dar la 2 chestiuni este inutila: La a simti si la a lua decizii mereu corecte pentru tine. Ca sa ia decizii mereu corecte pentru tine, mintea trebuie sa simta. Dar mintea nu simte. Punct. Mintea nu ia decizii. Punct.

Inima face aceste 2 lucruri. Si le face perfect. Din pacate ai uitat sa stii, sa simti ce vine de la inima, pentru ca totul supui procesului de gandire, si nu de simtire. Era o vorba mare: “Inima vorbeste cand mintea tace”. Mare vorba.

Rolul mintii si-a depasit in societatea noastra granitele. Rolul mintii este doar de a duce la indeplinire deciziile inimii. Si aici, da, de acord, e bine sa ai o minte ascutita. Si educata. Dar nu pentru a lua decizii. Adica poate sa o faca, dar la un moment dat, o sa te simti blocat, in ceata, nu pe drumul bun, nefericit intr-un cuvant.
Pentru ca doar deciziile din inima vor fi acelea care vor fi luate in conformitate cu acel ceva, acel “unde te trage ata”, deciziile din inima fiind tot timpul, subliniez, tot timpul, cele mai bune pentru tine. Si daca te antrenezi sa simti asta, o sa fii foarte bine cu tine, o sa te simti foarte bine in pielea ta. Pentru ca diferenta asta o sa iti aduca fericire sau nefericire, o viata traita deplin si in conformitate cu misiunea ta personala sau o viata plina de suferinta.

Pentru mine o lunga perioada de timp a fost incredibil de greu sa identific sursa deciziilor mele. Pana la urma am reusit sa clarific aceasta zona esentiala a existentei fiecaruia dintre noi.
Cu sesiunile de mentoring vei ajunge sa stii, sa simti cand trebuie sa te focusezi pe inima si sa iei decizii care te duc la echilibru, si cand trebuie sa iei decizii operationale, atunci cand mintea trebuie sa isi ia partea leului. Si echilibru inseamna sa duci o viata echilibrata cu tine, cu familia sau partenerul/partenera ta si cu profesia ta.

Este esential sa recunosti deciziile care vin din inima. Esential. Am construit programul Dharma in acest scop, ca tu sa faci aceasta diferenta fundamentala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam