Nivelele de constiinta a lui David R. Hawkins

As vrea sa va scriu si eu o perspectiva personala asupra nivelelor de constiinta ale lui David R. Hawkins. O perspectiva care are legatura cu filmuletul de cateva secunde de mai jos.

David R. Hawkins este unul din cei mai importanti cercetatori din epoca si secolul pe care tocmai l-am traversat. Nu vreau sa va insir recunoasterile lui, e o lista lunga. Cel mai interesant, este printre foarte putinii care are recunoasteri atat la nivel stiintific, medical, cat si la nivel de credinta, parapsihologic. Aveti AICI toate recunoasterile si toata munca acestui mare cercetator.

Intelegerea nivelurilor constiintei
Dr. Hawkins (MD-PhD) a dezvoltat o “harta” a nivelurilor constiintei umane, care foloseste o tehnica de testare musculara numita kinetoterapie aplicata pentru a demonstra ca fiecare nivel de constiinta corespunde unor comportamente si perceptii umane determinabile despre viata si divinitate.
Fiecare nivel reprezinta un camp de atractie corespondent, de tarie variabila, care exista dincolo de realitatea tridimensionala.
Studiul si rezultatele au fost validate stiintific si publicate in dizertatia de doctorat a Dr. David Hawkins intitulata “Analize si calibrari calitative si cantitative ale nivelului constiintei umane” – in fapt o dezvoltare elaborata a temei primei sale carti “Putere contra Forta: anatomia constiintei”.

scaleofconsciousness

Revenind la filmuletul de mai sus, niciodata, niciodata, niciodata nu o sa poti sa fii auzit de cineva daca nu are acelasi nivel de frecventa, vibratie, rezonanta, nivel energetic sau de constiinta, cum vrei sa ii spui, ca tine.
Orice mesaj pe care il dai catre mediul exterior va rezona doar catre cei de pe acelasi nivel energetic cu tine. Pentru ca iubirea are o energie, un anumit nivel de vibratie, iar frica alta energie, alt nivel de vibratie.

Nu ma pot abtine sa nu remarc un exercitiu de matematica elementara: daca ai exersa o alegere la o petrecere gen “as vrea sa o invit la dans pe blonda frumoasa din coltul celalalt…”, ai face miscarea si ai fi refuzat, atunci de la curaj ai trece undeva spre rusine, sau poate vina. Daca facem media acestei actiuni cauza-efect simple, am vedea ca 200+30=230/2=115.
Scorul 115 te pozitioneaza undeva intre frica si dorinta. Si uite cum am avut impreuna revelatia ca in general, inconstient, esti pe media societatii in ansamblul ei, pentru ca prea multi traiesc intre frica si dorinta. Mult prea multi…

Dr. Hawkins arata ca cele doua bariere spirituale majore par sa se afle la nivelurile 200 si 500. 200 – nivelul curajului – reprezinta o schimbare profunda de la comportamentul distructiv si nociv catre un stil de viata ce promoveaza viata si integritatea.

PS:
“Scala Hawkins nu intentioneaza sa incadreze individul intr-un tipar numeric definitoriu ca persoana, ci, mai degraba, constituie o modalitate de mare acuratete si utila de a intelege unde acesta se afla in termeni de constiinta. Mai mult, un inalt nivel de constiinta nu inseamna neaparat ca este “mai bun” decat un nivel mai jos.
Experientele si alegerile unice ale fiecarui individ sunt valide, deoarece contin seturi diferite de oportunitati, care invata individul seturi diferite de lectii de viata croite specific propriului eu. Oricare dintre noi s-a aflat la un anumit moment jos de constiinta, pentru ca acesta este necesar sa poti accede la nivelurile mai inalte.
Nivelurile mai joase contin lectii importante, pe care oricare dintre noi trebuie sa le parcurga pentru a experimenta viata asa cum este, cu bune, rele, suisuri si coborasuri, realizari, esecuri si incercari.
In cele din urma, incercarile la care me supune viata, ne asigura fundatia unei constiinte ridicate. Nu putem deveni completi ca fiinte umane pana nu parcurgem fiecare nivel, de la realitatea temerilor pana la nivelurile cele mai inalte ale constiintei.”

Fragment din cartea “Adevar versus Falsitate” – Dr. David R. Hawkins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 88

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam