Despre echilibru

Ce este echilibrul? Raspunsul scurt: o stare de bine, incredibil de greu de ajuns la ea si care se mentine putin daca nu esti antrenat. Simti liniste, pace, usurel, toate senzatiile astea intamplandu-se in interiorul tau. Simti ca nu esti singur. Niciodata. Pentru ca nu tu esti centrul Universului. Esti relaxat, pentru ca ai inteles ca nimic nu e in controlul tau.

Sau cum spunea Madalina Ghenea, o romanca superba, actor si manechin: “A fi un om complet, echilibrat, e o intreprindere dificila, dar singura care ne-a fost data. Nimeni nu-ti cere sa fii altceva decat un om. Un om. Nu un inger, nici un demon. Un om e o fiinta care merge cu gingasie pe o franghie bine intinsa, avand la un capat al balansoarului sau inteligenta, constiinta si tot ceea ce tine de spirit, iar la capatul celalalt trupul si instinctul si tot ceea ce este inconstient, pamantean si misterios. In echilibru, ceea ce e diabolic de greu.”
Imi place “diabolic de greu”, superba combinatie de cuvinte…

Am invatat ca pacea, linistea interioara nu vine decat cand traiesti dupa urmatoarele doua reguli:
1. fericirea vine atunci cand exista echilibru intre ceea ce gandesti, spui si faci.
2. acceptarea ca indiferent cat de mult ai incerca sa controlezi rezultatele exterioare, nu o sa reusesti sa o faci. Esti parte din ceva mai mare si mai destept, sic, ca tine.

Echilibrul intre cele 3 de mai sus este atat de puternic incat, va promit, va materializa de fiecare data. Adica, daca spui ca vrei sa schimbi jobul, o spui cu voce tare ca o sa pleci si chiar te duci la interviuri suficient de mult, chiar o sa se intample asta. Sau, daca spui ca vrei un copil si o spui si mai faci si ceva in directia asta, chiar daca dureaza ani, se intampla. Am langa mine exemple vii care au incercat atat inainte de revolutie cat si dupa ani de zile si pana la urma au reusit. Copiii acestor parinti sunt divini! Unul are 25 de ani, ceilalti doi pana in 7 ani amandoi.
Echilibrul celor 3 elemente duce la cel mai inalt nivel de adevar, materializarea. De ce e cel mai inalt nivel de adevar? Pentru ca cea mai mare putere pe care o poti avea, cea mai mare incredere de sine, cea mai mare incredere in adevarul tau personal este atunci cand poti sa iti imaginezi ceva care ajunge sa se si intample in realitatea ta materiala.

Cu acceptarea este putin mai greu, pentru ca trebuie sa iti asumi lupta cu mintea ta. Care s-a obisnuit sa isi exceada atributiile. Ea considera ca are controlul.
In fapt, inima are controlul aici, prin intermediul intuitiei. Iar intuitia se activeaza usor, prin a focusa atentia pe emotiile tale. Intrebarile sunt cele care reusesc sa iti activeze raspunsul inimii. Da, atat de simplu.
Exemplu: “O/Il iubesc pe X?” si te focusezi pe inima. Vezi ce raspuns primesti.
“Sunt pregatit sa semnez contractul cu firma Y?” si te focusezi pe inima. Daca nu primesti imediat un raspuns, ai rabdare. Dar cu siguranta raspunsul va veni. Poate ca nu esti suficient de relaxat, de conectat la tine. Ca nu e usor sa te conectezi la inima ta la nivelul de stress cotidian actual.

Cand ii duceam in team building oamenii ma urau la inceput, ca ii scoteam din starea de confort cu care erau obisnuiti. La final era o bucurie. Multi imi multumeau nu numai pentru curs in sine, ci si pentru faptul ca isi gaseau solutii la fel de fel de probleme punctuale personale. Si nu au fost putini care mi-au multumit. De ce se intampla asta? Pentru ca reuseau sa se deconecteze de la ritmul infernal al jobului si sa aiba cateva momente de pace cu ei, seara sau dimineata in natura. Sau pe ce dealuri ii duceam eu…

O sa revin asupra modului cum ne putem conecta la inima si la intuitia de a-ti urmari raspunsurile la intrebarile decisive din viata ta.

Cu sesiunile de mentoring pe care le-am construit cele 3 zone vizate sunt “tu cu tine”, “tu cu familia ta (relatia de cuplu sau parinte copil)”, “tu cu profesia ta”. Atunci cand esti bine in zonele astea, esti usurel, nu ai nici o greutate pe umeri.
De ce? Pentru ca iti petreci cea mai mare parte a timpului si a energiei in aceste cele mai importante zone ale existentei tale.
Poti fii in pace daca nu te cunosti foarte bine pe tine? Daca nu faci pace si nu faci sa taca vocea din capul tau? Da, da, vocea aceea care iti spune ca nu esti in stare, sau ca o sa reusesti cu orice pret, apoi iti spune ca e greu si mai bine renunta, etc…
Poti fii in pace daca nu stii care e cea mai buna solutie pentru copiii tai intr-o situatie importanta pentru ei? Sau daca nu esti in relatia potrivita pentru tine? Cand nu curg lucrurile si totul este greu, greu, greu si energia, efortul de a inainta te depaseste?
Poti fii in pace daca mediul de la birou unde iti petreci 60-70% din timp este toxic si nu iti face nici o placere sa revii zilnic acolo?

Echilibrul il gasesti cand in zonele de mai sus e liniste. Te provoc sa ai curajul sa exploram impreuna uneltele care o sa te ajute sa iti regasesti echilibrul pierdut. La mine au functionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 40

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam