Cea mai importanta intrebare

Atasamente, alegeri, relatii, semnificatii. Uneori este ingrozitor de greu sa inoti prin mintea ta. Ce complicat suna. Dar adevarul (a se citi adevarul tau personal) e atat de simplu. Adevarul este cel care te face sa te simti usurel, fara urma de stres in inima ta. Sa traiesti cea mai frumoasa viata a ta. Si uite cum descoperim polaritatea lui Complicat – Simplu. Cum e mai bine? Centrat, cel mai bine, echilibrat intre cele doua. Centrat vei trai constient in alegerile pe care le faci, relatiile pe care ti le asumi, semnificatiile pe care le alegi sa le dai experientelor din viata ta.

2014 si 2015 au fost pentru mine niste ani karmici. Desi in 2014 am primit cadou pe Stefan, copilul iubit, 2015 se poate spune ca a fost anul scorpionului. In limbaj astrologic, motto-ul zodiei Scorpionului este “mori ca sa devii”. Adica transformarea suprema, ajungerea pana la limita, apoi renastere, fie ca e vorba de un gand, un sentiment sau a unui alt mod de a fi. De aia se zice ca cei nascuti in Scorpion sunt cei mai mai puternici. Pentru ca cei mai puternici nu sunt cei mai mari, sunt cei mai adaptabili, pentru ca adaptarea este singura constanta din viata noastra care ne ajuta sa fim permanent proaspeti, sa avem viata in noi. Dar de ajuns cu astrologia.

2015 mi-a atras atentia fara sa am optiuni asupra modului cum ar trebui sa arate viata mea, iar Stefan a fost unul din cei mai importanti catalizatori. La el am vazut bucuria, iubirea, linistea, puritatea, pacea emotiilor inalte. Virtutile.

Experientele acestui an m-au facut sa constientizez ca viata este extrem de frumoasa. Si simpla in complexitatea ei. Trebuie doar sa ne bucuram de drum si sa nu mai facem vreodata judecati de valoare cu privire la noi sau la altii. Si niciodata sa nu mai spui “niciodata”.
Si atunci, in lumina celor de mai sus, care ar fi cea mai importanta intrebare care iti defineste fundamental modul de a trai intr-un fel sau altul? 

Relatiile conteaza

Ca sa parafrazez o replica celebra din leadership, totul urca si coboara in functie de relatiile pe care le ai. Relatiile sunt esentiale, pentru ca aduc cu ele legaturile energetice dintre oameni, atat la nivel mental, cat si la nivel emotional. E ca in poza de mai jos. Uneori, gasesti muzica care iti place, dar postul nu se aude bine. Alteori, gasesti numai purici care iti zgarie creierul. Si cateodata nimeresti si postul si muzica. Personal am realizat ca cel mai benefic pentru mine este sa stau pe frecventa postului care imi ofera muzica care imi place si sa ma bucur la maxim de momentul acela. Ca nu stiu daca o sa mai imi placa muzica sau emisiunile in viitor.
Ceea ce avem noi este prezentul. Si asta suna cumva din gura unuia care a trait nepermis de mult in viitor…

radio-scale-night-pulsarmedia-wallpaper

Asa si cu relatiile, trebuie sa fii atent si sa stii cand o relatie s-a incheiat sau o relatie mai merita sa ii dai energie. Si asta se simte in interiorul tau, nu in exterior.
Totul este despre energie si intentie, aici se pierde sau se castiga totul. Pentru ca o relatie, indiferent daca e personala sau profesionala, poate sa te ridice inimaginabil sau sa te coboare abisal.
Imi aduc aminte de o relatie profesionala pe care am lungit-o prea mult, era atat de mare conflictul incat daca vedeam persoana respectiva in raza mea vizuala renuntam sa ma mai duc la toaleta. Poveste adevarata! Iti imaginezi ca nu e nevoie de mai mult ca sa consumi energia unei zile intregi imediat dupa pranz…
Trebuie sa recunosc ca am avut parte de multe conflicte pana acum. Cum totul functioneaza de la interior la exterior, evident eu eram responsabil cu atragerea acestora in viata mea. Iar inainte de a se naste Stefan nu mai aveam deloc energie pentru el sa ma bucur de relatia noastra. Complicat? Nu. M-am decis sa fac rost de mai multa energie. Si sunt metode pentru asa ceva, meditatia si contemplarea fiind doar doua dintre cele mai eficiente.

Si revin, care ar fi cea mai importanta intrebare care ne face sa decidem cand o relatie ar trebui sa se inchida sau sa continue?

Atasamente, alegeri, semnificatii

Daca partea de relatii de mai sus tine de relatiile cu altii, atat in plan privat cat si profesional, partea de atasamente, alegeri, semnificatii tine de relatia cu mine insumi, cu tine insuti. Si aici e cel mai greu, sa ai acces la ce te face pe tine sa vibrezi si sa recunosti vibratia iubirii, fericirii, linistii interioare. Sa ai curaj sa recunosti daca ceva te face nefericit, chiar daca e vorba de un serviciu sigur sau o relatia avantajoasa, sau de ochii societatii.
Am primit anul acesta o replica drept in fata de la o prietena buna care mi-a spus: “Te vad fericit! Cam asa ar trebui sa arate viata noastra in marea majoritate a timpului. Totusi gandeste-te ce anume in trecut te facea atat de nefericit de se vede diferenta intre atunci si acum…”

Si am inceput sa ma caut. Si m-am cautat, m-am cautat, m-am cautat, pana cand am decis sa fac curat in interiorul meu. Si asta inseamna sa infrunt fricile, atasamentele, sa fac alegerile corecte. Exemplu de frici sau atasamente? Trebuie sa stau in contractul X pentru ca imi aduce 50% din venit sau mai mult. Sau in jobul respectiv. Trebuie sa platesc rata la masina marca Y pentru ca in adancul sufletului meu stiu ca doar brandul masinii ma face sa dau bine ca si imagine, iar alta calitate mai buna pentru ego nu am ce sa scot. Sau inlocuieste masina cu sotul, sotia, iubitul, iubita, casa, etc.

Dar de departe, semnificatiile le-am inteles cel mai bine anul acesta. Depinde foarte mult ce simtim, ce gandim, si ce ne spunem cand experimentam ceva: deciziile vin in urma semnificatiilor pe care le dam asupra a ceea ce se intampla in jurul nostru.
Female-Tattoos-www.Tattoo-Heute.com-29

Am realizat ca e aproape imposibil sa traim fara sa facem acest lucru. Si mi-am asumat ca adevarul tot timpul e relativ, si doar la finalul vietii poate avem sansa sa ne dam seama de adevarul suprem. De aia e bine sa avem curajul sa ne gasim adevarul personal, pentru ca totul e relativ. Si atunci de ce sa nu fii fericit in loc sa te simti mizerabil ca nu esti conform cu reperul societatii, prietenilor, sau mai stiu eu cui?

Si atunci, cu siguranta, cea mai importanta intrebare a vietii este:
Sunt EU fericit cu viata mea?

Da, asta e cea mai importanta intrebare care iti defineste toate deciziile daca esti suficient de curajos sa traiesti o viata autentica.
Iar ca sa faci asta, e bine sa stii foarte bine cine esti, care e misiunea ta, pentru ca toti avem o misiune formata din multe misiuni mici fata de noi in primul rand si fata de altii.
Daca stii cine esti, cu siguranta vei atrage in viata ta relatiile cele mai potrivite, iar daca stii misiunea iti vei da seama ce profesie, job sau companie e pentru tine.

Deci: Esti fericit? Ai curaj sa iti pui intrebarea asta? Beneficiul este ca dharma (misiunea) ia viteza cu cat karma (lectiile vietii) e indeplinita.
Prezenta in momentul ACUM va doresc si sa va cunoasteti cat mai bine pe voi, cei autentici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam